EAP

EAP Energie Advies Procedure

Dat energie alsmaar duurder wordt, moet niet meer gezegd. Dat weten we ondertussen maar al te goed. ECOSense analyseert je woning, vertelt je aan de hand van een energie-audit waar je kostbare energie verloren gaat en geeft advies voor energiebesparende investeringen.

De Energie Advies Procedure (EAP) geeft inzicht in de ‘energieprestatie’ van uw woning. De procedure is bestemd voor de analyse van bestaande woningen en richt zich dus tot de eigenaars of huurders van een woning.

In de procedure wordt rekening gehouden met de thermische eigenschappen van de gebouwschil (geheel van wanden die het beschermd volume van het gebouw omhult), de kenmerken van de verwarmingsinstallatie(s) en deze van de installatie voor sanitair warm water.

Het resultaat is de toekenning van een afzonderlijk energiekwaliteitslabel voor:

  • de gebouwschil
  • de verwarmingsinstallatie
  • de installatie voor sanitair warm water

In het EAP-verslag worden eveneens een aantal aanbevelingen tot verbetering gedaan om energie te besparen.

Met andere woorden waar, hoeveel en op welke manier kan er in jouw woning bespaard worden. Deze aanbevelingen kunnen gaan van het isoleren van dak, vloer of muren en het plaatsen van superisolerende beglazing (gebouwschil) tot het vervangen van een oude verwarmingsketel door een hogerendementsketel (verwarming en sanitair warm water).

Een betere energieprestatie zal enerzijds een besparing op de energiefactuur opleveren en anderzijds bijdragen tot een beter milieu. Een EAP-verslag wordt opgemaakt door een door de overheid erkende energiedeskundige en zal enkel plaatsvinden bij bestaande woningen.
Nieuwe woningen vallen reeds onder de nieuwe regelgeving wat betreft energieprestatie. Zie EPB.