Luchtdichtheidsmeting

Luchtdichtheidsmeting als kwaliteitscontrole

blowerdoorOntdek waar uw kostbare warmte verloren gaat door een grondig onderzoek van uw woning te laten uitvoeren. Dit onderzoek legt de belangrijkste pijnpunten bloot. Een luchtdichtheidsmeting of blowerdoormeting kan aanzien worden als een kwaliteitscontrole van de bouwwerken.

Thermische lekken onder de vorm van spleten en kieren vormen naast ontbrekende of onvoldoende isolatie de belangrijkste oorzaak van warmteverlies. Het dichten van deze spleten en kieren kan meestal op een heel eenvoudige en goedkope manier. Koude bruggen, vocht en eventuele condensatie-vorming kunnen eveneens gedetecteerd worden.

Kostprijs luchtdichtheidsmeting – Blowerdoor

Kostprijs luchtdichtheidsmeting van een eengezinswoning:   340 EUR incl. BTW

Voor projecten bestaande uit meerdere woningen kan best een specifieke vrijblijvende offerte aangevraagd worden.

Belangrijk om weten is dat een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest zichzelf terugverdient. Hetzij door extra subsidies die gebonden zijn aan het E-peil, hetzij door de korting op de onroerende voorheffing die je krijgt vanaf een bepaald E-peil.

Zie voordelen luchtdichtheidsmeting voor meer info.

Voordelen van een luchtdichtheidsmeting of Blowerdoor-test

Het laten uitvoeren van een luchtdichtheidsmeting of blowerdoortest heeft een heel aantal voordelen. Zowel financieel als functioneel.

De subsidies voor nieuwbouw hangen nauw samen met het behaalde E-peil.
Een verlaging van het E-peil met bijvoorbeeld 10 punten omwille van een goede luchtdichtheid zorgt voor een extra premie van meer dan 400 EUR waardoor de luchtdichtheidsmeting zichzelf terugverdient.

Bijkomend krijg je bij een E-peil lager dan 60 een korting van 20% op je onroerende voorheffing gedurende 10 jaar. Bij een E-peil onder de 40 bedraagt deze korting zelfs 40%. Deze maatregelen dienen als stimulans voor de bouw van energiezuinige woningen. De luchtdichtheidsmeting kan je dus helpen om onder een van deze waarden te komen. Bovendien is dit de goedkoopste manier om 10 punten op je E-peil te winnen.

Vraag eenvoudig een vrijblijvende prijsofferte aan via info@ecosense.be